Replika TAG Heuer Bakside i gjennomsiktig safirglass

Skiven er det største salgsargumentet til denne Carrera Caliber 1887 kronografklokken. I stedet for den vanlige børstet urskiven, har vi en urskive laget av aventurin med bittesmå 'støvkorn' som glitrer som stjerner på himmelen. Disse bittesmå prikkene er urenheter som dannes i fjellet, og skaper en særegen overflate som fanger øyet.

Urskiven beholder den klassiske utformingen med to kronograf-subdials klokken 6 og 12 og en sekunders subdial klokken 9. De to kronografunderskivene fake designer bags har samme metallramme og konsentriske sirkulære rygger. På urskiven ved 9-tiden kan vi se navnet på urverket Cal. 1887 er trykt på den. Logoen og merkenavnet er også plassert på skiven ved 3-tiden.

Racing-klokker kan ikke klare seg uten kanten på tachymeteret for å indikere hastighet, og replika TAG Heuer forstår dette absolutt. I motsetning til Speedmaster eller Daytona, er ikke Calellas tachymeter-ramme trykt på rammen, men på innsiden av rammen. Tachymeter-skalaen på klokken kan måle hastigheter opp til 400km/t, men jeg kan nesten ikke forestille meg en sjåfør med bare én hånd på rattet og én viser på klokken i den "gale" hastigheten.

Baksiden av Carrera Calibre 1887-kronografen er laget av gjennomsiktig safirglass, som avslører Caiber 1887-bevegelsen i drift. Dette er en replika TAG Heuer "manufactured" bevegelse (jeg skal forklare hvorfor ordet "manufactured" er i anførselstegn senere). På bakluken kan vi se mange andre parametere, som serienavn, modell eller vannmotstand på klokken.

Når mange hører ordet internt, vil de tro at det er en bevegelse utviklet av produsenten og alle komponenter er produsert av seg selv, men det er ikke tilfelle. TAG Heuers "in-house" Caliber 1887 ble faktisk utviklet fra Seikos kaliber 6S37, som ble kjøpt opp av merket.